Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: kozijnen@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: prefab@houkesloot.nl

Downloads & Contact
Woonproject Wirdum
Woonproject Wirdum
Woonproject Wirdum

Woonproject Wirdum

Woonproject luchtdichtbouwen Wirdum

In Wirdum realiseerde Friso Bouwgroep (moedermaatschappij van Houkesloot Toelevering)  een dertiental nieuwbouwwoningen. Uitgangspunt bij dit project was een laag energieverbruik. Een EPC van 0,8 en een standaard luchtdichtheid van 0,625 golden daarbij als uitgangspunten. Houkesloot leverde voor dit project de complete gevel (betonnen spouwbladen voorzien van houten deuren en houten kozijnen mét glas)

Om te komen tot een absolute afdichting tussen betonelementen heeft Houkesloot onderzoek verricht en metingen laten doen. Uit dit onderzoek is gebleken dat er een zeer lage Qv10-waarde geldt voor deze woningen (een maximale kierdichting). Voor oplevering van het project is een blower-door test uitgevoerd door de opdrachtgever van dit project. Hieruit is gebleken dat een Qv10-waarde van 0,275 is bereikt. Dat is ruim twee keer lager dan het toen geldende uitgangspunt van 0,675. Een zeer goed resultaat, waar wij als leverancier van de gevel- en dakelementen trots op zijn!

De luchtdichtheid van onze producten wordt steeds verder te geoptimaliseerd. In hoeverre dat mogelijk is, hangt onder andere af van het project en type bouwwerk. Nu we bewezen hebben, kwalitatief hoogwaardige afdichtingen te maken, is dit een mooi uitgangspunt voor de toekomst.