Houten kozijnen

In 2007 opende Timmerfabriek Houkesloot in Sneek (Friesland) de deuren van de nieuwe timmerfabriek. In deze fabriek worden houten kozijnen gemaakt. Ook levert Houkesloot deuren en ramen. Allemaal van duurzaam hout en onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd. De deskundige medewerkers werken met CNC-aangestuurde machines. De houten kozijnen en deuren worden in de moderne fabriek voorzien van grondverf en afgelakt in elke gewenste kleur. De houten kozijnen kunnen met (triple+)beglazing geleverd worden.

Wilt u de houten kozijnen en deuren, geïntegreerd in een prefab houtskeletbouw of betoncasco, voorzien van beglazing op uw bouwplaats geleverd hebben? Ook dat is mogelijk. Houten kozijnen passen perfect in bouwprojecten waarbij energiezuinig en luchtdicht bouwen prioriteit heeft. Houten kozijnen voldoen aan de wetgeving op het gebied van wind- en waterdichtheid. En ze gaan erg lang mee.

Houten kozijnen zijn daarom altijd een slimme keuze!

Houten kozijnen

Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Downloads & Contact

Producten kozijnen

Houten kozijnen
Houten kozijnen
Houten kozijnen

Houten kozijnen

Met houten kozijnen kiest u voor duurzaamheid, ook op de lange termijn. Houten kozijnen hebben een lange levensduur, kennen een grote ontwerpvrijheid, zijn beschikbaar in alle kleuren en goed voor het milieu. Onze houten kozijnen worden met liefde, onder geconditioneerde omstandigheden gemaakt van duurzaam hout in onze fabriek in Sneek (Friesland).

Ramen
Ramen
Ramen

Ramen

Houkesloot levert kozijnen die in de fabriek voorzien kunnen worden van (isolatie)glas. Zo leveren wij complete ramen. Deze kunnen in onze fabriek direct ingebouwd worden in prefabelementen. Doordat dit in het productieproces meegenomen wordt voorkomt u kieren. Door het toepassen van dubbele of triple-beglazing bespaart u op uw energiekosten. Daarnaast zijn de meerkosten van een houten kozijn met triple glas ten opzichte van kozijnen vervaardigd uit andere grondstoffen het laagst!

Deuren
Deuren
Deuren

Deuren

Hout is een natuurproduct. Net als houten meubels geven houten deuren en kozijnen een warme uitstraling. Houten deuren en kozijnen zijn een natuurlijke verbinding tussen de binnen- en buitenkant van uw woning. Door de ontwerpvrijheid van houten deuren en kozijnen kan iedere gewenste uitstraling en kleur verkregen worden. Andere kleur? Geen probleem, u schildert het zo over. Houkesloot levert deuren en bouwt deze in in prefab gevelelementen.

Toon alle projecten met houten kozijnen

Voordelen van houten kozijnen

Houten kozijnen hebben ontzettend veel voordelen. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

1. Houten kozijnen hebben een lange levensduur

Onze kozijnen worden geprefabriceerd in een gecontroleerde omgeving in onze moderne fabriekshal. Hierdoor is de beginkwaliteit zeer hoog. Mocht tijdens het gebruik een kozijn beschadigd worden, dan is deze makkelijk te repareren. Zeker wanneer u uw houten kozijnen regelmatig reinigt en in goede conditie houdt dan gaan ze minimaal 50 jaar mee. Wilt u extra lang genieten van uw schilderwerk? Kies dan voor een lichte verfkleur, deze houdt zich namelijk langer goed dan een donkere variant. Om de houten kozijnen in topconditie te houden is het belangrijk ze op de juiste manier te onderhouden. In deze handleiding lichten wij toe hou u dat het beste kunt doen.

2. Houten kozijnen zijn veilig

De brandwerendheid van houten kozijnen is getest in het Centrum voor brandveiligheid Efectis Nederland. Daaruit blijkt dat de brandvertraing van binnen naar buiten 30 minuten is. En van buiten naar binnen zelfs tot 60 minuten! Dit komt door de lage warmtegeleidend vermogen van hout. Ook verkoolt het oppervlak van het hout wat brand vertraagt. Daarnaast zijn houten kozijnen inbraakwerend en makkelijk te repareren als er toch beschadigingen door inbraak zijn.

3. Houten kozijnen zijn goed voor het milieu

Hout legt CO2 vast. Door fotosynthese vangen bomen CO2 op en houden dat in elke gebruiksfase vast. Zo kan aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout bijdragen aan het terugdringen van de opwarming van de aarde. Hout is prima reclyclebaar en biologisch afbreekbaar. Zo is het CO2-neutraal. Houten kozijnen zijn energiebesparend door de uitstekende isolerende eigenschappen.

4. Houten kozijnen zijn aanpasbaar aan úw woningstijl. Nu en in de toekomst.

Houten kozijnen kunnen in elke gewenste kleur geschilderd worden. Zo heeft uw woning altijd een moderne look!

5. Houten kozijnen passen in elke bouwmethode

Houten kozijnen kunnen toegepast worden in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Ook passen ze perfect in prefab woningen. De houten kozijnen kunnen direct in het prefab bouwskelet opgenomen worden. Zo bouwt u nog efficiënter en is het eindresultaat optimaal.

Duurzaam ondernemen

STIP-Certificaat

Houkesloot geeft om het milieu. Daarom koopt en verkoopt Houkesloot alleen hout uit duurzaam beheerde bossen. Houkesloot heeft hiervoor het STIP-certificaat gekregen. STIP is in het leven geroepen om te bereiken dat uiteindelijk alle hout op de markt voor 100% afkomstig is uit duurzaam beheerd bos.

Duurzaam ondernemen

Het is belangrijk dat wij kunnen leven in een gezonde wereld. Houkesloot maakt zich daar hard voor. Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is een verantwoordelijkheid die wij graag met onze opdrachtgevers en partners aangaan. Houkesloot bedenkt oplossingen om de energievraag van een bouw, renovatie of verbouw terug te dringen. Wij produceren zoveel mogelijk duurzaam, gebruiken alleen hout uit duurzaam beheerde bossen en zijn continue bezig met innovaties die het milieu minder belasten.