Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Downloads & Contact

BIM | Bouw Informatie Model

Houkesloot Toelevering werkt met het Bouw Informatie Model (BIM). In het voortraject kan Houkesloot een 3D-model verrijken met de Houkesloot-producten. Houkesloot kan gegevens en randvoorwaarden uit dit 3D-model gebruiken voor haar prijsvorming en productieproces. Het 3D BIM-model wordt verder uitgewerkt tot "as build" model (IFC-bestand). Op deze manier nemen wij intergraal deel aan het BIM-proces.

Wat is BIM?

BIM is een innovatieve manier van werken, waarbij alle informatie uit één centraal model komt. Op basis van deze informatie werken alle partijen hun eigen discipline uit. Door informatie te delen en samen te voegen worden knelpunten in een vroeg stadium opgelost. Of het nu gaat om een kleine woning, of een groot utiliteitsgebouw de voordelen voor BIM zijn er voor elk bouwproject. Er kan sneller en efficiënter gebouwd worden. Alle informatie is actueel en eenduidig. Hierdoor wordt niet alleen tijd, maar ook geld bespaard; er worden immers minder fouten gemaakt en verrassingen en faalkosten worden voorkomen.

BIM bij prefab houtskeletbouw en beton

De basis voor het uitwerken van de BIM projecten bij Houkesloot Prefab is een IFC (open BIM)-bestand. Vanuit deze gegevens wordt het 3D-model opgezet in Tekla Structures. Vervolgens wordt de informatie uit het 3D-model gebruikt voor het generen van materiaalstaten en tekeningen voor de fabriek. Houkesloot Prefab werkt zowel prefab houtskeletbouw als prefab beton uit in BIM.

BIM bij machinaal timmerwerk

Bij Timmerfabriek Houkesloot wordt gebruik gemaakt van Matrix kozijn en Revit Architecture. Matrix kozijn wordt voor het hele proces gebruikt, vanaf het offertestadium tot en met de machineaansturing. Met betrekking tot de BIM-projecten is het van groot belang gebruik te maken van de Revit LOD200 (ontwerpniveau) kozijnenbibliotheek, deze is ontwikkeld door Itannex en is gratis te downloaden. Wanneer deze bibliotheek gebruikt wordt kunnen we de kozijnmodellen inlezen in onze software voor een offerte. Na opdracht gebruiken wij de gegevens opnieuw voor de verdere uitwerking naar een hoger niveau (LOD400) en wisselen wij uit via IFC.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van BIM binnen uw bouwproject? Wij vertellen u graag over onze rol!

Werken bij Houkesloot

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met Geert Hoekstra: bereikbaar op 0515 - 23 80 20

Werken bij Houkesloot

Op dit moment zoeken wij een

  • Tekenaar / werkvoorbereider prefabfabriek
    (standplaats Leeuwarden)
  • Meewerkend voorman
    (standplaats Leeuwarden)
Bekijk de vacatures