Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: kozijnen@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: prefab@houkesloot.nl

Downloads & Contact
Kindcentrum Woldendorp
Kindcentrum Woldendorp
Kindcentrum Woldendorp

Kindcentrum Woldendorp

Nieuwbouw Kindcentrum Qworzo Woldendorp

In opdracht van Centrum Veilig Wonen bouwt Aannemingsmaatschappij Friso aan een nieuw aardbevingsbestendig kindcentrum in Woldendorp. Het nieuwe zogenoemde Qworzo biedt straks onderdak aan een basisschool en een kinderopvang. Houkesloot levert de HSB elementen.

Aardbevingsbevestig onderwijsgebouw

Centrum Veilig wonen wil een flexibel en aarbevingsbestendig gebouw neerzetten. Er is daarom gekozen voor een grotendeels geprefabriceerd gebouw. Waarbij de fundering en vloer in het werk gemaakt worden. De hoofdconstructie wordt van gelamineerde houten kolommen en liggers gemaakt. Voor de houten kolommen worden de HSB-elementen van Houkesloot gemonteerd, waarna de dakplaten van Kerto worden aangebracht. Als laatste worden de gevelelementen geplaatst.

Duurzaam karakter

Om het gebouw een duurzaam karakter te geven wordt het zo gebouwd dat bij toekomstige functiewisselingen de indeling eenvoudig aangepast kan worden.Het duurzame van de school komt ook terug in de E&W-installaties. Zo wordt er een warmtepomp, in combinatie met een luchtbehandelingkast aangebracht.  De verwachting is dat het project in april 2019, volledig behangen en geschilderd, wordt opgeleverd.