Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Downloads & Contact

Timmerfabriek Houkesloot Onstage

Jongeren enthousiast maken voor de bouw

Houkesloot vindt het belangrijk dat jongeren enthousiast gemaakt worden voor een beroep in de bouw. Daarom werken wij regelmatig mee aan initiatieven op dit gebied. Zo komen er regelmatig scholieren bij de fabriek op bezoek voor een rondleiding. En doen we mee aan Onstage. Zo ook dit jaar.

Doe-ochtend bij timmerfabriek

Op 6 november werd Onstage in de sporthal in Sneek georganiseerd. Leerlingen van de eerste twee klassen van de middelbare scholen uit heel Súd-West Fryslân kregen de kans om twee bedrijven te zoeken waar ze graag een doedag wilden volgen. Namens de Timmerindustrie was Jorine Rupert van Technopark aanwezig. Zij heeft met twee leerlingen een match gemaakt voor Timmerfabriek Houkesloot. Deze twee leerlingen, Hessel en Jorn, hebben op 29 november een doe-ochtend bijgewoond in de timmerfabriek.

Rondleiding in de timmerfabriek

De twee ethousiastelingen zijn door Leo Albertsma, van Houkesloot, meegenomen deze ochtend. Eerst mochten ze een kijkje nemen op de werkvoorbereiding en daarna gingen de jongens de fabriek in. Daar hebben ze een rondleiding gehad en mochten ze ook helpen bij bijvoorbeeld het glaslatten aan elkaar nieten, een kozijn opsluiten, palletes spuiten, beslag monteren en het afwerken van kitranden. Tijdens deze ochtend hebben de jongens een goed beeld gekregen van wat werken in de timmerindustrie inhoudt. Nu maar hopen dat ze zo enthousiast geworden zijn dat ze ook echt kiezen voor een vervolgopleiding in de bouw.

Van de onstage-dag is een film gemaakt.