Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Downloads & Contact

Nieuwe machine voor Houkesloot Timmerfabriek in Sneek

Timmerfabriek Houkesloot vestiging Sneek heeft geïnvesteerd in een nieuwe aanwinst voor de machinale houtbewerking van kozijnen. De nieuwe machine is het neusje van de zalm onder de houtbewerkingsmachines.

Sinds kort is er bij Houkesloot Toelevering in Sneek een grote upgrade geweest in de timmerfabriek. Er is een Bos machine aangeschaft die, geloof het of niet, het werk van alle huidige houtbewerkingsmachines vervangt. Dat betekent dat onder andere de houtkozijnen nu nog sneller bij de klant kunnen worden geleverd.

Grotere productiecapaciteit

‘Deze toevoeging in ons machinepark is een bewerkingscentrum die geleverd is door Bos Machines uit Vianen,’ vertelt collega Herman van der Pol van Timmerfabriek Houkesloot. De machine van het type ‘Windowmaster’ is het neusje van de zalm onder de houtbewerkingsmachines. En door te kiezen voor de 'Topline' versie kan er nog meer capaciteit uit de machine gehaald worden. ‘Deze ‘BMH Windowmaster 40 TopLine CNC bewerkingscentrum’ is uitgevoerd met gedeelde duo klemmen, waardoor het mogelijk wordt dat er maximaal vier werkstukken tegelijk bewerkt kunnen worden. De opbouw is uitgevoerd met één portaal, twee motoren en twee bewerkingstafels. Kortom, werken met deze nieuwe machine betekent een kleiner werkoppervlak en een grotere productiecapaciteit.’

Efficiënter en sneller

‘Dit bewerkingscentrum stelt ons in staat om nog stabieler, efficiënter en sneller te produceren. De machine kent namelijk een groot voordeel: als we de onderdelen voorbewerkt hebben, gaan deze door naar de ‘Windowmaster’, die alle bewerkingen aan de onderdelen kan gaan doen.’ Hierdoor wordt kwaliteit en productietijd gewaarborgd. ‘Het bewerkingscentrum boort de gaten voor de penverbindingen en maakt alle infrezingen en inkrozingen. Dit bespaart ten opzichte van onze “oude werkwijze” drie bewerkingsstappen: namelijk de pennenbank, profileerbank en inkroosmachine (scharnier- en slot inkrozingen),’ besluit Herman zijn verhaal.

Houkesloot Toelevering is ontzettend blij met deze vernieuwing. De wensen en behoeftes van onze klanten staan voorop. Met deze houtbewerkingsmachine kunnen de wensen en behoeften van de klant nog sneller in vervulling worden gebracht, waardoor projecten zo snel mogelijk van start kunnen gaan.

De nieuwe machine voor de timmerfabriek in Sneek is mede mogelijk gemaakt door Bos Machines, Leitz Service B.V. & Matrix.

Actief in de bouw en geïnteresseerd geraakt? Neem gerust contact met ons op en wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen!