Houtskeletbouw

Houtskeletbouw blijkt de veiligste en meest schokbestendige bouwconstructie als het gaat om aardbevingen. Maar naast solide is een woning met een houtskelet onderhoudsarm, energiezuinig en flexibel in te delen. Voor zowel gemeenten, aannemers, ontwikkelaars, woningcorporaties als bewoners is het daarom aantrekkelijk om te kiezen voor houtskeletbouw. Houkesloot Toelevering levert geprefabriceerde houtskeletbouw gevels, wanden, vloeren en daken.

Houtskeletbouw

Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: kozijnen@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: prefab@houkesloot.nl

Downloads & Contact
Binnen- en buitenspouwbladen
Binnen- en buitenspouwbladen
Binnen- en buitenspouwbladen

Binnen- en buitenspouwbladen

Complete binnenspouwbladen inclusief kozijnen en ramen worden gemaakt door Houkesloot Toelevering; geheel op maat voor een hoog isolerend resultaat!

https://houkesloot.nl/files/2/0/4/170156_NBvT_Houtskeletbouw_3luik_WEB.pdf

De voordelen van houtskeletbouw

Houtskeletbouw is een bouwwijze waarbij industriële prefabricage heel geschikt is. Dat heeft als voordeel dat er op de millimeter nauwkeurig wordt geproduceerd. Zo worden de verbindingen tussen elementen onderling goed luchtdicht gemaakt. Daardoor ontstaat een perfecte gebouwschil en worden energielekken voorkomen. Leidingen worden in de fabriek aangebracht.

Door prefabricage worden de onderdelen onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd. De interne kwaliteitsbewaking is streng. Ook hebben VHSB-leden een KOMO-attest met productcertificaat. Dit zorgt voor een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Hout is een oneindige bio-based grondstof. Het toegepaste hout komt uit productiebossen. Door herbeplanting is de aanwas groter dan de kap. Uitputting van de aarde is dan ook niet aan de orde.

Hout bindt CO2. De grondstof levert dus een belangrijke bijdrage aan het behalen van de klimaatdoelstellingen en voorkomt de verdere opwarming van de aarde.

Een gebouwschil, opgebouwd uit houtskeletbouwelementen, zorgt voor hoge isolatiewaarden (Rc) en dus voor optimale energie prestaties. Daardoor is de overgang naar Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG) goed haalbaar. BENG is de opvolger van de EPC, een initiatief van de overheid en gebaseerd op de trias-energetica.

Hout is een duurzame grondstof want het is uitstekend te hergebruiken en te recyclen. Zo wordt het milieu ontzien. Een houtskeletbouwwoning is direct na plaatsing af te werken en snel bewoonbaar. Er hoeft immers geen vocht uit de woning te trekken.

Duurzaam ondernemen

STIP-Certificaat

Houkesloot geeft om het milieu. Daarom koopt en verkoopt Houkesloot alleen hout uit duurzaam beheerde bossen. Houkesloot is daarom gecertificeerd op grond van de STIP-regeling. STIP is in het leven geroepen om te bereiken dat uiteindelijk alle hout op de markt voor 100% afkomstig zal zijn uit duurzaam beheerd bos.

Duurzaam ondernemen

De wereld waarin we leven en werken is belangrijk. Ook voor Houkesloot. MVO is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die wij graag samen met onze opdrachtgevers en partners aangaan. Houkesloot bedenkt oplossingen om de energievraag van een bouw, renovatie of verbouw terug te dringen. Wij produceren zoveel mogelijk duurzaam, gebruiken alleen hout uit duurzaam beheerde bossen en zijn continue bezig met innovaties die het milieu minder belasten.