Houten kozijnen

Met houten kozijnen kiest u voor duurzaamheid, ook op de lange termijn. Houten kozijnen hebben een lange levensduur, kennen een grote ontwerpvrijheid, zijn beschikbaar in alle kleuren en goed voor het milieu. Onze houten kozijnen worden met liefde, onder geconditioneerde omstandigheden gemaakt van duurzaam hout in onze fabriek in Sneek (Friesland).

Houten kozijnen

Adressen

Hoofdvestiging en postadres Houkesloot Toelevering B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: toelevering@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Timmerfabriek Houkesloot B.V.

Tingietersstraat 8
8601 WJ Sneek

Tel: 0515 - 23 80 20
E: kozijnen@houkesloot.nl

Bezoekadres en postadres Houkesloot Prefab B.V.

Newtonweg 2
8912 BD Leeuwarden

Tel: 0515 - 23 80 20
E: prefab@houkesloot.nl

Downloads & Contact

Projecten met houten kozijnen

Toon alle projecten

Houten kozijnen besparen energie

De energie die nodig is voor de productie van bouwmaterialen draagt voor een belangrijke deel bij aan de uitstoot van CO² en daarmee aan de klimaatopwarming van de aarde. Hout vormt daarop een prachtige uitzondering. Dankzij fotosynthese vangen bomen juist CO² op uit de atmosfeer en houden dat in elke gebruiksfase vast. Bij verbranding komt diezelfde hoeveelheid CO² weer vrij. Wie voor kozijnen kiest van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout, draagt bij aan het terugdringen van de opwarming van de aarde.

Een houten kozijn kan in elke bouwmethode worden toegepast, of het nu traditioneel, prefab of houtskeletbouw is. Bij nieuwbouw of renovatie kan te allen tijde worden gekozen voor houten kozijnen. Het prefab bouwen is in opmars. Een houten kozijn kan, in tegenstelling tot kozijnen vervaardigd uit andere grondstoffen, direct worden meegenomen in het productieproces van een prefab element. Dit heeft een zeer positieve invloed op kwaliteit van het totaalproduct en de efficiëntie van het bouwproces.